OSBÜK ve OSBDER güç birliği yapacak
Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’nun da Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunduğu OSBDER;
Ülke sanayisinin en büyük iki platformu OSBÜK ve Düzce OSB Başkanı Selim Yirmibeşoğlu’nun da Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunduğu OSBDER; Türkiye ekonomisini doğrudan etkileyen sektörlerini ileriye taşımak ve istihdamı artırmak adına ilk girişiminde bulundu.
Sayıları 333’e ulaşan, 51 binden fazla işletmeyi bünyesinde barındıran, 2 milyona yakın kişiye istihdam sağlayan OSB’lerin çatı kuruluşları Organize Sanayi Bölgeleri Derneği (OSBDER) ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), Türkiye üretim sektörünün çözüm bekleyen konuları için ilk kez aynı masada buluştu. OSBDER ve OSBÜK yöneticileri, OSB’lerin sorunlarını çözmek ve istihdamı artırmak için birlikte çalışacaklarını kaydettiler.
KÜTÜKÇÜ: BİRLİKTE ÇALIŞALIM
OSBÜK’ün yasa ile kavuştuğu kimlikle tüm OSB’leri bünyelerinde bulundurduklarını ifade eden OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü, bugüne kadar yaptıkları çalışmalara tüm OSB’leri dahil etmeye çalıştıklarına dikkat çekti. Kütükçü, “OSBDER’ de artık bizim çalışma ortağımız. Hepimizin benzer sorunları var. Birlikte çalışarak, çözüm üretebiliriz” dedi.
UĞURTAŞ: DAYANIŞMAYI ÖNEMSİYORUZ
OSBDER Başkanı Hilmi Uğurtaş da yaptığı değerlendirmede, OSB’lerin kendi katılımcı sanayicileri tarafından yönetildiğinde ne denli başarılı ve üretken olduğunun artık iyice görüldüğünü söyledi. “Dileğimiz tüm OSB’lerimizin belli bir süreç sonunda bu tarz bir yönetime kavuşmalarıdır” diyen Uğurtaş, OSB’lerin Türkiye’nin üretim ve istihdam odaklı ekonomi modeli içindeki yeri ve öneminin gittikçe arttığını ifade etti. Uğurtaş, şöyle devam etti: “Bu nedenle OSBÜK olarak OSB’lerin gelişimi için yaptığınız çalışmaları izliyor ve takdir ediyoruz. Ancak sanayicilerimizin ve toplumun OSB’lerden beklentileri gittikçe çeşitlenmekte ve artmaktadır. OSB’ler sadece üretim için altyapı hizmetleri sunan kurumlar olmaktan çıkmıştır. Eğitim, sağlık, kültür, sanat, spor gibi pek çok alanda da hizmet vermesi beklenmektedir. Bu beklentilerin karşılanabilmesi içinde OSB’lerin düzenli ve yeterli gelir kaynaklarına kavuşturulması önceliğimiz olmalıdır. Yeterli finans gücü olmadan hiçbir şeyin olmayacağı malumdur. Ayrıca, ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağının sağlanması hususunda da OSB’lerimizde başlayan mesleki ve teknik eğitim yatırımlarının artarak sürdürülmesi hedeflenmelidir. Bu hususta da verilen teşvik ve desteklerin sürmesi sağlanmalıdır. OSB’lerin vizyonu geniş ve zorludur. Bu zorlukların aşılması ve OSB’lerin hak ettiği düzeye gelmesi için her kurum ve kuruluşun elbirliği ve dayanışma içinde çalışmasını çok önemsiyoruz. Biz OSBDER olarak OSB’lerimizin ihtiyacı olan her konuda bu çalışmaların içinde olacağız. Ortak çalışmalar ile yaratılacak sinerjinin ciddi bir güç yaratacağına inanıyoruz. Bu vesile için bugün burada olmaktan memnunuz ve umutluyuz.”
TUNCAY: ÜLKEMİZ İÇİN BİRLİKTELİK EN DOĞRUSU
OSBDER Kurucu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Kutsi Tuncay ise ülke için planlı kalkınmanın önemine dikkat çekti. Tuncay, “Geleceği olan bir ekonomi modeli için üretim öncelikli politikaların hayata geçirilmesi için hep beraber çalışmalıyız. Ülke çıkarları söz konusu iken beraber hareket etmek en doğrusu. Sorunlarımız ortak. OSBDER ile OSBÜK işbirliği halinde ülkemiz yararına dayanışma halinde hareket edebilir, birbirinden faydalanabilir. Geç kalmış olsak da bunun iyi bir başlangıç olacağını düşünüyorum” dedi.