Düzce Üniversitesi ve Gebze OSB protokolü
İş birliği ile tıbbi ve aromatik bitki alanında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi
Düzce Üniversitesi ile Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi arasında,“Üniversitelerimizin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Programı”kapsamındatıbbi ve aromatik bitki üretimi çalışmalarını içeren iş birliği sözleşmesi imzalandı.
Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Gebze Güzeller Organize Sanayi BölgesiYönetim Kurulu BaşkanıAdem Ceylan, Yönetim Kurulu ÜyesiOğuzhan Ceylan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı DanışmanıUğur Sarayile Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı katıldı.
Rektörlük Çalıştay Salonu’nda gerçekleşen iş birliği sözleşme töreni öncesinde, Düzce Üniversitesi Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı tarafından Düzce Üniversitesi’nin ihtisaslaşma süreci konuk heyetle paylaşıldı. Düzce Üniversitesi’nin bölge çiftçileri ile iş birliği içerisinde gerçekleştirdiği örnek yerel kalkınma modeli hakkında bilgiler aktaran Doç. Dr. Uğur Hasırcı, tıbbi bitki yetiştiriciliği alanında toprak analizinden, eğitim, dikim ve hasada kadar olan tüm aşamaların Düzce Üniversitesi kontrolünde yapıldığını ifade etti. Ticarileşme, üretim ve markalaşma faaliyetlerinden de söz eden Hasırcı, ilerleyen günlerde iş birliği sözleşmesinin yol haritasının oluşturulacağını dile getirdi.
Sunum sonrasında iş birliği sözleşmesi imza törenine geçildi. İş birliği sözleşmesini Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan imzaladı.
İş birliği ile tıbbi ve aromatik bitki alanında ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolları bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi amaçlanıyor. Projeyle Düzce Üniversitesi’nin ve Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi’ninbilgi, deneyim ve birikimi ile birçok sektörde kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerden katma değerli ürün üretimi de hedefleniyor.