Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Düzce Üniversitesi ile Düzce TSO Arasında Lisansüstü Eğitim
Haberler

Düzce Üniversitesi ile Düzce TSO Arasında Lisansüstü Eğitim

İlimizin ve bölgemizin kalkınması için her alanda önemli çalışmalar yürüten Düzce Üniversitesi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (Düzce TSO) ile “Lisansüstü Eğitim Protokolü” imzalayarak işbirliklerine bir yenisini ekledi.

İmza töreni öncesinde, Düzce TSO Yönetim Kurulu ve Oda Meclisi Üyeleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ile birlikte Düzce Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBİT), Düzce Teknopark, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Üniversite Camii ve yeni Ana Giriş Kapılarını ziyaret ederek bilgi aldı.

Düzce Üniversitesi’ndeki ziyaretlerin ardından Rektörlük Çalıştay Salonu’ndaki protokol imza törenine geçildi. Programa; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar,Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, İşkur Düzce İl Müdürü Ferhat Acar, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. İdris Şahin, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar ile Düzce TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Oda Meclisi Üyeleri katıldı.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin; 14 fakültesi 10 meslek yüksekokulu, 4 enstitüsü, 33 bin öğrencisi, yaklaşık 300 milyon TL bütçesiyle sürekli gelişme gösteren bir üniversite olduğunu ifade etti.

Birçok parametrede başarı basamaklarını hızla tırmanan Düzce Üniversitesi, köklü üniversitelerinbulunduğu sıralamada ülkemizde en iyi ilk 50 üniversitesi arasında yer alma başarısı gösterdiğini söyleyen Rektör Çakar, öğrenci memnuniyeti açısından da A+ üniversite olduğunu dile getirdi.

2012-2015 yılları arasında sadece 14 patent başvurusu bulunan Düzce Üniversitesi, 2018 yılının ilk 9 ayında 65 patent başvurusuna ulaştığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Teknopark ve Düzce Teknoloji Transfer Ofisi’nin faaliyetleriyle birlikte Düzce’de üniversite-sanayi iş birliğini hayalden gerçeğe dönüştürdüklerini vurguladı. Ülkemizde üniversitelere ortalama yerleşme oranının yüzde 75 olduğu bilgisini paylaşan Rektör, 7 bin öğrenci kontenjanı ayrılan Düzce Üniversitesi kontenjanlarının yüzde 92’sinin dolduğunu ve tercih edilen üniversite olduğunu sözlerine ekledi.

TÜRKAK akreditasyonuna sahip DÜBİT’in3 bine yakın çiftçinin toprağını analiz ettiğini belirten Rektör Çakar, ihtisaslaşma programı kapsamında ise tıbbi bitki üretiminden kozmetik kremlere kadar 61 ürünün ruhsat başvurusunu gerçekleştirdiklerini dillendirdi.

Düzce Üniversitesi’nin yatırımlarından da bahseden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, iş birlikleri olmadan bu yatırımların tamamlanamayacağını ifade ederek kendilerine her zaman destek olan Düzce TSO’ya teşekkür etti.

Programda konuşan Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Düzce TSO olarak kendilerini ağırlayan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a ve çalışmalarında kendilerine danışmanlık yapan öğretim üyelerine teşekkür etti.

Daha çok proje üretmeleri gerektiği değerlendirmesinde bulunan Tuncay Şahin, Düzce olarak üretmek ve ihracat yapmak zorunda olduklarını önemle vurguladı. Daha önceleri üniversite denince sadece Hastanenin akıllara geldiğini söyleyen Şahin, yakın iş birliği ve etkili iletişim sayesinde Üniversitemizi daha yakından tanıma fırsatını yakaladıklarını dile getirdi. Düzce Üniversitesi’ninkendilerine destek olmayı sürdürmesini temenni eden Tuncay Şahin, tüm sorunları el birliğiyle aşacaklarını belirterek sözlerini sonlandırdı.

Programda, İstanbul ve Ankara’yı birbirine bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren konusu da gündeme geldi. Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, TCDD’nin fizibilite raporuna göre belirlediği hattın kendini 30 yılda amorti edeceğini, Düzce-Bolu’dan geçen hattın ise 9 yıl gibi kısa bir sürede amorti edeceğine dikkat çekerek bu hattın bölgenin turizm ve sanayisinin gelişmesinde büyük katkı sağlayacağına işaret etti.

Açılış konuşmalarının sonrasında, Düzce Üniversitesi ile Düzce TSO arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü imzalandı. Protokolü, Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin imzaladı. Protokol; Düzce TSO’yakayıtlı üye işletmelerin sahip ve ortakları ile Düzce TSO’da çalışan personelleri kapsıyor. Düzce ÜniversitesiEnstitüleri tarafından verilecek lisansüstü eğitimin yürütülmesine ilişkin esaslarınbelirtildiği protokol ile taraflar Düzce Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim görme imkanı elde edecek.

Program, imzalanan protokol sonrasında konuk heyet için verilen yemeğin ardından sona erdi.



İletişim Bilgilerimiz