Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Osbük’de talepler sıralandı
Haberler

Osbük’de talepler sıralandı

Karadeniz Bölge toplantısıyla birlikte 15 ayda Türkiye’deki 327 OSB’nin tamamıyla bir araya geldiklerini vurgulayan OSBÜK Başkanı,

Son 10 yılda ihracatını yüzde 50 artıran, toplam elektriğin yüzde 4’ünü, doğalgazın ise yüzde 6’sını üreten OSB’lere ev sahipliği yapan kuzeyin yeşil cenneti Karadeniz, sanayicileriyle birlikte sinerji yükseltti. Teşvik ve altyapı taleplerinin öne çıktığı toplantıda endüstri camiasına seslenen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Teknoparklara dâhil olun, Ar-Ge yetkinliğinizi artırın” dedi.

KUZEYDE GÜÇLÜ İSTİŞARE: Türkiye’nin kuzey ülkelere açılan büyük kapısı Karadeniz’deki 18 ilde faaliyet gösteren 56 OSB’nin katıldığı OSBÜK Karadeniz Bölge Toplantısı, Samsun’da geniş katılımla düzenlendi. OSB Üst Kuruluşu’nun organizasyonu ve Samsun OSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen 7’inci istişare toplantısına Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çorum, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Ordu, Rize, Sinop, Tokat, Trabzon ve Zonguldak’tan OSB başkanları ve bölge müdürleri katılım sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımlarıyla gerçekleşen program öğle yemeğiyle başladı, yapılan kuvvetli istişarelerle akşama doğru son buldu. Bakan Varank’la aynı uçakta kente gelen ve toplantıya iştirak eden Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü M. Bilal Macit ve Bakanlığın emektar bürokratlarından Ramazan Yıldırım da, sanayi kültürü gitgide gelişen Samsun’da endüstri paydaşlarıyla bir araya geldi.

OSB’SİZ KENTİ YOK: “Saha çalışması” olarak gördükleri istişare toplantılarını organize eden kuruluş olan OSBÜK’ün Başkanı Memiş Kütükcü, yerlileştirme çalışmalarına OSB’ler olarak tam destek verdiklerini söyledi. Karadeniz Bölge toplantısıyla birlikte 15 ayda Türkiye’deki 327 OSB’nin tamamıyla bir araya geldiklerini vurgulayan OSBÜK Başkanı, bölgedeki 18 ilin tamamında OSB’lerin kurulu olduğunu; bölgedeki 56 sanayi bölgesinin 41’inin üretim, 2’sinin altyapı inşaat, 4’ünün planlama, 7’sinin kamulaştırma ve 2’sinin de yer seçimi aşamasında bulunduğunu söyledi. Marmara Havzası odaklı yatırım anlayışının kırılarak, yerini yeni sanayi merkezleri, yeni üretim ve ticaret koridorlarına bıraktığını söyleyen Kütükcü, Karadeniz bölgesinin taşıdığı büyük potansiyelin altını çizdi.

OSB’LERDEN 1,5 TALEBİ:  Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına çözüm odaklı stratejisi için teşekkür eden Kütükcü, “OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisin kapsamının genişletilmesi ve OSB’lerimizi de yakından ilgilendiren İmar Barışı konusundaki yaklaşım bu bakış açısının yakın dönemdeki en somut tezahürüdür. Aynı şekilde, ülkemizin en büyük problemlerimizden biri olan ithal ara malların Türkiye’de üretilmesi, yani yerlileştirilmesi konusunda Bakanlığımızın attığı, kalıcı çözüm getirmeyi hedefleyen adımları da son derece kıymetli buluyoruz” diye konuştu.  Doğalgaz ile ilgili yüzde 4’lük indirimi kapsayan BOTAŞ adımının camiada olumlu yansımaları olacağını söyleyen Kütükcü, Bakan Varank’tan 2 ayrı talepte bulundu. OSB’lerde ruhsat alma süresinin 1 yıldan 2 yıla, inşaattan üretime geçme süresinin ise 2 yıldan 4 yıla çıkarılmasının yatırımcı ve OSB’leri rahatlatacağını söyleyen Kütükcü, her metrekaresi kıymetli olan OSB’lerle ilgili de önemli bir isteği dile getirdi: “Yatırım alanlarının daha verimli kullanılabilmesi için OSB’ler içindeki emsalin 1,5’e çıkarılmasını talep ediyoruz.” 

 



İletişim Bilgilerimiz