Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

TEAM Yarışması Ödülleri Takdim Edildi
Haberler

TEAM Yarışması Ödülleri Takdim Edildi

2018 Yılı Doğu Marmara İnovasyon Ödülleri Töreni, İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından tasarlanan “Doğu Marmara Kobi’lerinin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi”  2018 Yılı Doğu Marmara İnovasyon Ödülleri Töreni, İzmit Ramada Otel’de gerçekleştirildi.

Ödül Törenine; Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin AKSOY, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat CEBECİ,İzmit Kaymakamı Ersin EMİROĞLU, Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent AKBAŞ, Düzce Ticaret Odası Başkanı Tuncay ŞAHİN, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep ÖZTÜRK, Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan AYDIN, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU ve İZAYDAŞ Genel Müdürü Muhammet SARAÇ ile inovasyon uzmanları, mentorlar ve firma yetkilileri katılım sağladı.

Doğu Marmara’da KOBİ’lerin İnovasyon Kapasiteleri Geliştirildi

Doğu Marmara Bölge Planı 2014-2023 ve Akıllı İhtisaslaşma Temelinde Doğu Marmara Bölgesel Yenilik Stratejisi 2014-2018 belgelerinde bölgede inovasyon ekosisteminin kurulmasına yönelik geliştirilen stratejilerin biri, firmaların küresel ölçekte rekabet güçlerini artırmak amacıyla inovasyon yönetimi kapasitelerinin geliştirilmesi olarak belirlendi. Bu stratejiden hareketle, Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerini kapsayan Doğu Marmara Bölgesi’ndeki KOBİ’lerin inovasyon yönetimi becerisinin ölçüldüğü, değerlendirildiği ve geliştirildiği bir yarışma sistemi olarak Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından tasarlanan InnoTEAM Yarışması 2017 yılının Şubat ayında ilan edildi. Yarışma sürecinde çözüm ortağı olarak inovasyon alanında deneyimli ve uzman ekibe sahip Sabancı Üniversitesi ile çalışıldı.

Firmalara İnovasyon Yönetimleri Konusunda Geri Bildirim Raporları Hazırlandı

Yarışmanın ilk aşamasında bölgeden toplam 47 başvuru geldi. İkinci aşamaya devam eden 32 firmaya Avrupa Birliği İnovasyon Yönetimi Standardı olan CEN/TS 16555-1 standardına uygun olarak tasarlanan İnovasyon Yönetimi Öz Değerlendirme Anketi (AToMIC) internet üzerinden firmalara uygulandı. Üçüncü aşamada 32 firmaya yerinde ziyaretler yapılarak kanıt dokümanların sunulduğu mülakatlar yapıldı ve yapılan mevcut durum analizi sonucunda firmaların geliştirilmeye açık noktaları konusunda firmalara yol haritası niteliğinde geri bildirim raporları hazırlandı. Mülakat sonuçlarına göre yapılan değerlendirmede en yüksek puanı alan ilk 10 firma 6 ay ücretsiz mentorluk hizmeti almaya hak kazandı. Bu firmalar, geliştirilmeye en çok ihtiyaç duydukları alana göre mentor ve ajans uzmanlarıyla eşleştirildi ve firmanın inovasyon kapasitesini artırmak için inovasyon takımları oluşturuldu. Geri bildirim raporları doğrultusunda mentorler tarafından her firmaya özgü hazırlanan eylem planları, 6 ay boyunca aylık ziyaretlerle inovasyon takımları tarafından takip edildi ve eylem planları hayata geçirildi. Mentorluk sürecinin başında ve sonunda firmaların inovasyon yönetimi kapasiteleri inovasyon uzmanları tarafından ölçüldü.

MARKA Kobi’lerin İnovasyon Sürecine Destek Oluyor

KOBİ’lerin inovasyon becerilerini geliştirerek bölgesel kalkınmaya hizmet etmek amacıyla hayata geçirilen InnoTEAM Yarışmasının sonuçlarını ulusal ve bölgesel paydaşlarla paylaşmak, bu alanda farkındalık oluşturmak, sinerjiyi canlı tutmak ve işbirliği olanaklarını geliştirmek amacıyla düzenlen ödül töreninde Mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan finalist ilk 10 firmanın InnoTEAM yarışma süreci tanıtım sunumları gerçekleştirildi.

MARKA Genel Sekreteri Dr. Mustafa ÇÖPOĞLU;“Ajansımız bölgedeki firmaların inovasyon yönetimi yeteneklerinin geliştirilmesine yönelik destek ve teşvik mekanizmaları kurgulamaktadır. Halen yürürlükte olan Bölgesel İnovasyon Stratejimiz, öz olarak, Bölgemizin vizyonunu çizmektedir: Bilgi üreten ve teknoloji geliştiren, küresel yenilikleri takip eden ve kendini şekillendiren bir Bölge olmak” dedi.Çöpoğlu; “Şubat, 2017’de yaptığımız ilana toplam 47 KOBİ’miz başvuru yapmıştır. Ön değerlendirme süreci sonunda 32 firma yarışmaya devam etmiştir. Süreçte uygun koşullara haiz ilk 10 firmaya 6 ay ücretsiz mentorluk hizmeti sunulmuştur. Mentorluk sürecini başarıyla tamamlayan finalist ilk 10 firmanın inovasyon yönetimi alanında kat ettiği mesafe sürecin başından beri bizimle birlikte olan çözüm ortağımız Sabancı Üniversitesinin inovasyon uzmanları ile alanında oldukça tecrübeli üyelerden oluşan jüri tarafından değerlendirilmiştir” dedi. Çöpoğlu; Doğu Marmara bölgesinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş  Ar-Ge merkezleri sayısında ülkemizde 2. Sırada olduğunu, önümüzdeki dönemde bölgedeki Ar-Ge merkezlerinin hem nitelik olarak hem de nicelik olarak artırılmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti. Sonrasında yarışmaya katılım gösteren tüm firmaları tebrik ederek, yeni başarılara hep birlikte işbirliği içerisinde imza atacaklarını belirtti.

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, törende yaptığı konuşmada, kalkınma ajanslarının faaliyet gösterdikleri bölgenin kalkınması ve gelişmesine sundukları katkılardan bahsetti. MARKA'nın, Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sunan önemli bir bölgede faaliyet gösterdiğini belirten Aksoy, ajansın bölgedeki firmaların inovasyon kapasitelerinin geliştirilmesi konusunda örnek bir çalışma gerçekleştirdiğini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından;  Kocaeli Valisi Sayın Hüseyin AKSOY tarafından 6 farklı kategoride ödül kazanan firmalara ödülleri takdim edildi.

•             İnovasyon Büyük Ödülü:Crycan Basınçlı Kaplar Endüstriyel Tesisler San. Tic. Ltd.

•             En Hızlı İlerleme Sağlayan Firma:ArtıkdoksanHızlı İmalat Teknolojileri ve San. Tic. A.Ş.

•             İnovasyon Stratejisi Kategorisi : Sistem Teknik Sanayi Fırınları A.Ş.

•             İnovasyon Ortamı Kategorisi:Pimsa Otomotiv A.Ş.

•             İnovasyon Süreci Kategorisi:Kromel Makine San. ve Tic. A.Ş.

•             İnovasyon Performansı Kategorisi: Sönmez Transformatör San. ve Tic. A.Ş.

 



İletişim Bilgilerimiz