Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Sanayici için atılacak önemli adımlar
Haberler

Sanayici için atılacak önemli adımlar

Yeni dönem birçok soruyu beraberinde getirirken, bakanlıkların yapısının değişeceği ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Kalkınma Bakanlığı ile birleştirilmesi kararlaştırılmıştı.

Yeni ofisler ve kurullar oluşturularak sisteme son şekli verilecek.

BİLİM, TEKNOLOJİ VE AR-GE İÇİN ÖNEMLİ NOKTALAR

Önümüzdeki dönemde Ar-Ge ve yeniliğe ayrılan kaynaklar artırılarak desteklerin ağırlığını ürün bazlı ticarileşmeye kaydırılacak ve bu alandaki harcamaların katma değere dönüşümünü teşvik edilerek “Milli Teknoloji Hamlesi” başlatılacak. Ar-Ge ve yenilik alanı yeniden yapılandırılacak. Ar-Ge destek programları küresel teknolojik gelişmelere anında cevap verebilecek bir esneklikte tasarlanacak.

Tasarım merkezleri Ar-Ge merkezleri gibi desteklenecek, Ar-Ge ve tasarım personelinin daha esnek çalışmasına olanak sağlanacak.

Patent borsasının kurulma sürecini tamamlanacak. Teknoparklara verilen destek devam edecek ve sayıları artırılacak.

DİJİTALLEŞMENİN YOL HARİTASI

100 adet dijital teknoloji eğitimi veren teknik kolej kurulacak. Dijitalleşme konusunda eğitim veren 50 adet sürekli eğitim merkezi kurulacak. 50 adet teknolojilere odaklanmış uygulamalı araştırma merkezleri kurulacak. OSB’lerde yer alan işletmeler yüzde 100 gigabitsn düzeyinde erişim hızına sahip olacak. 10 adet dijital teknoloji mükemmeliyet merkezi kurulacak ve yine aynı sayıda dijital dönüşüm merkezi açılacak. 81 ilde dijital dönüşüm ‘bilgi’ merkezi kurulacak. Büyük OSB’lerde ‘Tasarım ve Dijital Dönüşüm Merkezleri’ kurulacak. Bilgilerin elektronik ortama aktarılarak veri altyapılarının kurulması ve firmalar arası entegrasyonuna yönelik çalışmalar desteklenecek. Sanayide dijitalleşmenin oluşturduğu yeni iş modellerinin ekonomiye uyumu sağlayacak. OSB’lerde Tasarım ve Dijital Dönüşüm Merkezleri ile Model Fabrikalar kurulacak. Dijital dönüşümün odağında olacak şekilde bilişim teknolojileri, elektrik ve elektronik, telekomünikasyon, yazılım ve robotik sektörlerine yönelik kurulan ‘Bilişim Vadisi’ geliştirilecek.

SANAYİ İÇİN ATILACAK ÖNEMLİ ADIMLAR

Önümüzdeki dönemde de sanayide stratejik sektörlerde yüksek teknolojili üretimle yerli ve milli üretimin payını artıracak bir altyapı oluşturacak, mevcut sanayi tesislerinin dijital dönüşümünü sağlanacak.

Enerji, sağlık, havacılık, uzay, otomotiv, raylı sistemler, bilişim ve savunma sektörleri gibi öncelikli sektörlerde teknolojik ürün yatırımlarını ve kümelenme çalışmalarını desteklenecek. Sanayi girdilerinin ülke içinden karşılanma oranının artırılmasını temin etmek için, yüksek yatırım gerektiren ara malı ve sanayi hammaddelerinin üretimine öncelik verilecek.

Raylı sistem araçlarının milli imkânlarla tasarlanması, geliştirilmesi, test ve sertifikasyonlarının yapılması ve seri üretimlerinin gerçekleştirilmesi süreci hızlandırılacak. Makine sektöründe güçlü bir yerli tedarik zinciri oluşturulacak. Ana metal sanayiinde sürdürülebilir ve güvenli girdi tedariki sağlanacak.



İletişim Bilgilerimiz