Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

İş Garantili Bölümü Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği
Haberler

İş Garantili Bölümü Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde 2013-2014 Akademik Yılı’nda

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi bünyesinde 2013-2014 Akademik Yılı’nda eğitim hayatına başlayan Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği lisans programı, nitelikli uygulamalı eğitimi, laboratuvar imkanlarının genişliği ve yüksek istihdam olanaklarıyla öğrencilere önemli kariyer avantajları sunuyor.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği; ahşap hammaddesi ile ahşap esaslı yarı mamül kompozit malzemelerden üretilecek ürünlerin tasarlanması, projelendirilmesi, buna ilişkin üretimin planlanması,yönetimi ile kalite kontrolünün yapılması süreçlerinde doğrudan rol alabilen, uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştiren bir bölüm olarak tanımlanıyor.

Bölüm Mezunlarının Odası ve İmza Yetkisi Bulunuyor

Bölüm mezunlarının; 08.07.2006 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 5531 sayılı “Orman Mühendisliği, Orman Endüstri Mühendisliği ve Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Hakkında Kanun” çerçevesinde odası ve imza yetkisi bulunuyor.

Özel Sektör ve Kamu Kurumlarında Geniş İş Olanakları

Mezunlar; mobilya fabrikalarında, Ar-Ge faaliyetleri ve üretim planlama alanlarında, mobilya tasarım ofisleri, dekorasyon firmaları, mimarlık ofisleri ile ahşap yat ve gemi imalat sanayinde, ahşap ev,  ahşap parke ve lambri sanayinde istihdam edilebiliyor. Ayrıca ahşap doğrama ve ahşap yapı elemanları imalat sanayinde, fizibilite raporları hazırlama, tesis kurma ve işletme alanlarında, ahşap ürünleri ile ilgili standardizasyon ve kalite kontrol işlemleri ile danışmanlık sektörü gibi alanlarda çalışabiliyor ve kendi işletmesini de kurabiliyor.

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği mezunları özel sektörün yanı sıra; Devlet Malzeme Ofisi, Türk Standartları Enstitüsü, Devlet Planlama Teşkilatı, Türk Patent Enstitüsü, KOSGEB, belediyeler, üniversiteler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çalışabilme imkanına sahip oluyor.Bu iş olanaklarının yanında, eğitim formasyonu alan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümlerinde “Teknik Öğretmen” olarak da görev yapabiliyor.

Öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ni Tercih Etmeleri İçin Birçok Sebebi Bulunuyor

Öğrencilerin Düzce Üniversitesi’ndeki Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümünü tercih etmeleri için birçok sebebi bulunuyor.Uygulamalı işyeri eğitimleri, alanında uzman, genç, dinamik ve girişimci bir akademik kadroya sahip olması, 25 yıllık alt yapı olanağının bulunması, laboratuvar imkanlarının iyi düzeyde olması, değişim programları vasıtasıyla yurt dışı olanakları önemli tercih nedenleri arasında yer alıyor.

Akademik anlamda kendilerini geliştirmek isteyen mezun öğrenciler, Düzce Üniversitesi’nin Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı “Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği Anabilim Dalı” yüksek lisans programı ve “Disiplinlerarası Kompozit Malzeme Teknolojileri Anabilim Dalı” doktora programında lisansüstü kariyer geliştirme imkânlarına da sahip oluyor.

 

Türkiye’nin 4. Büyük Endüstri Koluna Mühendis Yetiştiriyor

Türkiye’nin 4. büyük endüstri koluna mühendis yetiştiren bölüm için ayrıca Düzce’de gelişmiş ağaç işleri ve mobilya sanayisinin varlığı da önemli bir avantaj olarak göze çarpıyor. Özel sektörde ve kamu kuruluşlarında istihdam sorunu olmaması,  ticaret hacmi açısından, ihracatı ithalatından fazla olan mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu mühendisleri yetiştirmesi,  ağaç işleri ve mobilya endüstrisinde faaliyet gösteren işletmelerden gelen yoğun talepler ve bölümün mezun sayısının fazla olmaması da cazip tercih nedenleri olarak sıralanıyor.

Üniversite tercih döneminde mühendislik programlarında uygulanan 240 bin başarı sıralaması barajından Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği bölümünün muaf olması da öğrenciler için bir diğer tercih nedeni.

 

 



İletişim Bilgilerimiz