Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Girişimcilik Maratonu Düzce'de
Haberler

Girişimcilik Maratonu Düzce'de

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, değer katan projeleri ve fikirleri sayesinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerinin sahibi oldu.

Düzce Üniversitesi ve Düzce Teknopark işbirliği ile düzenlenen Girişimcilik Maratonu Düzce’18 etkinliğinde ağırlığınıMekatronik Mühendisliği Bölümü’nden öğrencilerin oluşturduğu Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, değer katan projeleri ve fikirleri sayesinde birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerinin sahibi oldu.

30 Kasım ile 1-2 Aralık 2018 tarihlerinde Düzce Teknopark’tagerçekleştirilen etkinlikte 48 saat boyunca takımlar, alanında uzman eğitmenlerce verilen kısa eğitimler ve mentörlerin destekleriyle çalışmalarını yürütüp fikirlerini bir iş modeline çevirmek ve olgunlaştırmak için gayret ettiler. “Fikrini Geliştir, Geleceği Şekillendir” sloganıyla düzenlenen etkinliğe 320’den fazla girişimci başvuru yaptı. Birbirinden farklı 89 iş fikrinin ortaya çıktığı etkinlikte; 12 takım jüri önünde final sunumlarını yaparak dereceye girmek için birbirleriyle yarıştı.Jüriüyelerininpuanlamalarısonucunda final sunumlarıarasından“Giyilebilir Bio-Mekatronik İskelet Destek Sistemi” birincilik, “Electro-WearIsıtıcılı Termal Kıyafet” ikincilik ve “Epilife: Epilepsi Acil Durum Bilekliği” üçüncülük derecesi elde etti.

Giyilebilir Bio-Mekatronik İskelet Destek Sistemi proje ekibini oluşturan Mücahit Kuralayve Bayram Keçe, bu iş fikrinin fizik tedavi ve rehabilitasyon tedavisine ihtiyaç duyan hastaların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik olduğunu belirtti. Ülkemizde yılda yaklaşık 200 bine yakın inme vakası ile karşılaşıldığını belirten öğrenciler, bu iş fikrinin; hastaların daha uzun süreli ve daha fazla sayıda rehabilitasyon seansına katılmasına olanak sağlamasının yanında, tedavi sürecini en hızlı ve en verimli bir şekilde gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Projenin fizik tedavi kısmında Marmara Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Öğrencisi Melike Toprak ile beraber çalışan proje ekibi, üretilecek olan biyomekatronik sistem ile aynı anda bir fizyoterapistin10-15 civarında hastayı tedavi edebilecek olmasının büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Electro-WearIsıtıcılı Termal Kıyafet isimli iş fikri projeleriyle ikincilik derecesi elde eden Emin Başören, Bilal Kızılkaya, Kerem Öz, Yusuf Berkay Girgin ve Batuhan Akdaşli, geçtiğimiz aylarda Tunceli’de donarak şehit olan askerlerimizin durumuna benzer vakaların yaşanmaması için bu iş fikrini geliştirdiklerini söyledi. Piyasada 250-300 dolar fiyatla satılan ürünlerin ortalama 8 saatlik çalışma süresine sahip olduğunu gören proje ekibi, ürünlerini çok daha uygun fiyata sahip ve daha verimli çalışacak şekilde dizayn ettiklerinidile getirdi. Ayrıca, hem sivil hem de askeri kullanıma yönelik planlama yaptıklarını, özellikle de sonraki aşamada üretmeyi planladıkları askeri taktik ısıtıcılı termal kıyafetlerin, ülkemizin dışa bağımlılığını azaltarak ülke ekonomisine katkı sağlayacağına dikkat çektiler.

Epilepsi hastalarına yönelik olarak Mihriban Arslan, İzzet Bora Kış, Burak Altınel, Semih Demirel veTuğşadKayatarafından geliştirilip, üçüncülük derecesi getiren iş fikri isehastalarınnöbet esnasında kendini gösteren kas kasılmalarınısensörler aracılığıylaalgılayarak, hastanınnöbet geçirdiğinitespit etmeye yarayan bir bileklik. Epilepsi hastalığında düzenli takibin önemine işaret eden öğrenciler, üretecekleri bilekliğin hastalığın kontrol altındatutulmasına katkı sağlayacağını ifade ettiler. Epilife: Epilepsi Acil Durum Bilekliğiadını verdikleri projeleriyle başlangıçta epilepsi hastalarına hitap etmeyi planlayan proje ekibi, ilerleyen aşamada yapacakları Ar-Ge çalışmalarıyla acil müdahale gerektiren diğer hastalar için de farklı ürünler geliştirmeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin başarısıhakkında görüşlerini dile getirenDüzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Uygur, “Yapay zeka uygulamaları, üç boyutlu yazıcılar, yenilenebilir enerji kaynakları, genetik, nano malzemeler, savunma ve uzay teknolojileri önümüzdeki yıllara hükmedecek alanlar. Bilgisayar, makine ve elektronik alanlarıda bu uygulamaların hızını belirleyecek temel alanlardır. Sanayide otomasyon ve Endüstri 4 uygulamaları ile üretim teknikleri ve hızları, kalite ve uygun fiyatkonseptleride tüketime yön verecek unsurlardır. Bu bağlamda Fakültemiz öğrencilerini;dijital yetkinlik, karmaşık problemleri çözme, analitik düşünme, meslek etiği ve iletişim yetkinliklerine sahip geleceğin girişimci mühendisleri olarak yetiştirmek temel hedefimizdir. Düzce Teknopark’ta düzenlenen girişimcilik etkinliğinde, Fakültemiz öğrencilerinin inovatif fikir ve ürünlerini ülkemiz kamuoyuna sunmaları ve ilk üç ödülü kazanmaları bizleri gururlandırdı ve gelecek için çok umutlandırdı. Tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” şeklinde konuştu.



İletişim Bilgilerimiz