Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Düzce Üniversitesi Balsu Gıda işbirliği
Haberler

Düzce Üniversitesi Balsu Gıda işbirliği

Biyolojik çeşitlilik, doğal denge, toprak ve su kaynaklarının, çevre, insan ve hayvan sağlığının korunmasına yönelik eğitim,

Düzce Üniversitesi, bölge ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlayan fındığın sürdürülebilir kılınması, üretim, verim ve kalitesinin geliştirilmesi amacıyla Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile iş birliği protokolü imzaladı.

İmza törenine; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. SevcanÖztemiz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şerif Demir, Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Emtia Piyasaları Müdürü Murat Gökdemir ile şirket yetkilileri ve Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri katıldı.

İş birliği protokolünü Düzce Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Balsu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına ise Emtia Piyasaları Müdürü Murat Gökdemir imzaladı.

Protokol; fındık üretimine uygun dayanıklı çeşitlerin belirlenmesi ve geliştirilmesi, verim ve kaliteyi etkileyen hastalık veya zararlılarla alternatif mücadele yöntemlerinin araştırılması, uygulama olanaklarının geliştirilebilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarını kapsıyor.

Biyolojik çeşitlilik, doğal denge, toprak ve su kaynaklarının, çevre, insan ve hayvan sağlığının korunmasına yönelik eğitim, araştırma, uygulama ve geliştirme çalışmalarının yürütülmesini amaçlayan protokol; kırsal kalkınmayı ve kadınların güçlendirilmesini hedefleyen çalışmaların yürütülmesi, çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik proje ve çalışmaların gerçekleştirilmesi gibi konuların yanı sıra üniversite öğrencilerine şirket bünyesinde veya projeleri kapsamında uygulamalı eğitim/staj/gönüllü faaliyetler sağlanabilmesi ve tüm bunların sürdürülebilir olması amacıyla karşılıklı iş birliğinin geliştirilmesini hedefliyor.



İletişim Bilgilerimiz