Düzce Organize Sanayi Bölgesi

Haberler

Destek sizden üretim bizden
Haberler

Destek sizden üretim bizden

OSBÜK ve KOSGEB olarak pek çok alanda yeni ve güçlü işbirlikleri geliştirebiliriz.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Başkan Yardımcılarının katıldığı toplantıda OSBÜK ile KOSGEB’in aynı bakanlığa bağlı iki önemli kurum olduğunu vurgulayarak, “OSBÜK ve KOSGEB olarak pek çok alanda yeni ve güçlü işbirlikleri geliştirebiliriz. Destek sizden, üretim bizden” dedi.

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, OSBÜK Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürleri Komisyonu Üyeleri, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ve Daire başkanlarının katıldığı “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a KOBİ’lere verdikleri tüm destekler için teşekkür etti.

Organize sanayi bölgelerindeki sanayi tesislerinin de ağırlıklı olarak KOBİ niteliğinde olduğunu ifade eden OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, şunları söyledi: “Ülkemizdeki toplam girişimlerin yüzde 99.8’ini oluşturan KOBİ’ler, aynı zamanda bizim organize sanayi bölgelerimizin de adeta can damarı. Organize sanayi bölgelerimizde üretim yapan 32 bine yakın sanayi tesisimizin önemli bir kısmı KOBİ niteliğinde. Ve OSB’lerimizdeki bu sanayi tesislerimiz, Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 35’ini yapıyor, 2 milyonun üzerinde doğrudan istihdam sağlıyor. İşte tam da burada, aynı bakanlığa bağlı iki kurum olarak, OSBÜK ve KOSGEB için ortak çalışma alanları doğuyor. Aslında iki kurumun sorumluluğu da, hedefi de ortak; KOBİ’lerimizi geliştirmek, güçlendirmek. Şu anda tüm dünya ekonomilerini etkileyen bir pandemi sürecindeyiz.  Hepimiz henüz sonunu göremediğimiz bir tünelde yolculuk ediyoruz. İşletmelerimizi bu tünelden salimen çıkarmak için KOSGEB, OSBÜK gibi kurumların yeni iş birlikleri geliştirmesi çok daha önemli hale geldi.”

Konuşmasında sanayi işletmelerinin en büyük sorununun finansa erişim olduğunu aktaran Kütükcü, “Başta finans olmak üzere KOSGEB desteklerinin OSB’lere anlatılmasından OSB’lerde dijitalleşme süreçlerinin desteklenmesine, OSB’lerimizde TEKMER’lerin yaygınlaştırılmasından TEVMOT Projesinde olduğu gibi verimlilik artırma gibi pek çok alanda yeni işbirlikleri geliştirebiliriz” dedi.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise, yeni bir Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) modeli kurguladıklarını ve 33 müracaat aldıklarını belirterek, “Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz” dedi.

Uzkurt, “Bizim gibi kurumlar sizin gibi bu ülkenin temel dinamiği olan sanayicilerin sorunlarını gidermek için kurulmuştur. Ne yaparsak sizler için yapıyoruz. Bizim operasyonlarımızın ne şekilde olacağını sizlerin şekillendirmesini önemsiyoruz. Bütün yaptığımız işlerde paydaşlarımızın görüşünü birinci plana aldık. OSB’ler bizim için en temel paydaşlardan bir tanesi. Sizlerden gelecek talepler bizim için çok kıymetli. Yeni bir Teknoloji Geliştirme Merkezi modeli kurguladık, yeni yürürlüğe koyduk. Şu an 33 müracaatımız var. Biz istedik ki; bu tür yerleri üniversitelerin kampüslerine hapsetmekten ziyade ki oralarda Teknoloji Geliştirme Bölgeleri var, çok daha çabuk kurulabilen, kamunun yönetmediği yapılar olsun. Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz. Buralara KOSGEB temsilcilikler kurabileceğiz. 3 milyon 800 bine kadar bir destek de vereceğiz” diye konuştu.

Uzkurt, “Son dönemde KOSGEB olarak daha çok yatırıma ve teknolojik üretime dönük destek programları açıkladık. Bugün KOSGEB’de işletme başına 5-10 milyon TL’leri konuşuyor hale geldik. Kamunun kaynakları, en fazla katma değer üreten, ithal ikamesi sağlayan, teknoloji düzeyi yüksek, istihdamı artıracak kıymetli projelere vermek istiyoruz” şekilde konuştu.

Konuşmaların ardından KOSGEB Daire Başkanlarının hazırlamış olduğu sunumlar üzerine istişarelerde bulunuldu



İletişim Bilgilerimiz